TIPS ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

Τα μανιτάρια πρέπει να κοπούν σε φετούλες ίδιου πάχους με το μαχαίρι εάν έχουν συνεκτική σάρκα (λεντινούλα, αγαρικά, βασιλομανίταρα, κτλ) ή με το χέρι (π.χ πλευρώτους). Το πάχος της φέτας πρέπει να είναι περίπου μισό εκατοστό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, αφήστε να λιώσει λίγο φρέσκο βούτυρο ή να απλώσει σε όλη την επιφάνειά του λίγο ελαιόλαδο. Απλώστε τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να σκεπάζει το ένα μανιτάρι το άλλο

& σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά πρώτα από την μία πλευρά μέχρι να ροδίσει & ύστερα γυρίστε από την άλλη πλευρά. Στο τέλος προσθέστε αλάτι & πιπέρι.

Μπορείτε να κάνετε και λεγόμενο «σβήσιμο» με κάποιο αλκοόλ όπως λευκό κρασί, κονιάκ κτλ.

Τι μπορούμε να κάνουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια!

Σερβίρονται μόνα τους ή σαν γαρνιτούρα αμέσως μετά το σοτάρισμα.

Φτιάξτε μια γρήγορη τηγανιά. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι & σκόρδο κατά
την διάρκεια του σοταρίσματος & σβήστε με μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί.

Αλλάξτε την γεύση σε διάφορα φαγητά κατσαρόλας που σας έμειναν από την
προηγούμενη μέρα. Απλά, αντί για σβήσιμο με το κρασί, προσθέστε στα σοταρι-
σμένα μανιτάρια στο τηγάνι την ποσότητα από το φαγητό κατσαρόλας που έχει
περισσέψει & αφήστε να πάρει μια βράση. Το πάντρεμα θα σας ενθουσιάσει.

Μετά το τέλος του σοταρίσματος αδειάστε μία κρέμα γάλακτος ή μια σάλτσα
& αφήστε να σιγοβράσει για λίγο.