TIPS ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Η ΜΑΡΙΝAΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΑΣ Η ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

Υλικά για 10 σουβλάκια ή 1Kg πλευρώτους

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο,1 σφηνάκι λευκό κρασί,

4κ.σ. μουστάρδα, χυμό από 2 λεμόνια και από 1 πορτοκάλι, 1κ.γ. ξύσμα από πορτοκάλι, πιπέρι, μια πρέζα κουρκουμά, λίγη πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά). Απλώστε τη μαρινάδα στα μανιτάρια από την ανάποδη πλευρά δηλαδή μέσα στα ελάσματα και αφήστε για μισή ώρα. Ψήστε στη σχάρα ή τον φούρνο.