ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΦΡΙΤΟ ME ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
4-5 μοσχαρίσια φιλέτα
100γρ. μαϊντανό
7-10 σκελίδες σκόρδο
1 βαζάκι ΜΕΖΕΔΑΚΙ πλευρώτους
85ml  λευκό ξύδι
50ml κόκκινο ξύδι
300ml ζωμό βοδινού
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίγο πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του φαγητού, χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο ελαφρά το κάθε κομμάτι κρέατος, ώστε να σπάσουμε τις ίνες του, κάτι που θα κάνει το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό, απλά όταν χτυπάμε το κρέας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το μαγειρεύουμε άμεσα !
Φροντίζουμε το κρέας να έχει το ίδιο πάχος όταν το χτυπήσουμε.
Αλατίζουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις 2 πλευρές.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και τα κόβουμε σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Αλευρώνουμε καλά το κρέας.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά!
Τινάζουμε καλά το κρέας να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα, όχι όλα μαζί αλλά 2-3 κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και δεν τηγανιστούν σωστά!
Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
Προσθέτουμε το ξύδι, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και το περιεχόμενο από το βαζάκι ΜΕΖΕΔΑΚΙ !
Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 40 λεπτά, λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε την άλλη μια κουταλιά βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως!
Ταιριάζει κυρίως με πουρέ αλλά και με τηγανιτές ή φούρνου πατάτες!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
EXECUTIVE CHEF